De Zuid, Scheveningen

De Zuid, Scheveningen

Op het voormalige Norfolkterrein rond de Derde Haven van Scheveningen realiseert MRP Development een nieuwe wijk: De Zuid. Op een unieke locatie. Pal achter de duinen van het stille Zuiderstrand. Vlakbij de levendige kades en leuke restaurantjes rond de haven. Deze ontwikkeling maakt onderdeel uit van een herontwikkeling in de hele Scheveningse haven, waaronder uitbreiding van de visserij activiteiten.

Ontwikkelingsvisie
Met het vertrek van de Norfolkline naar Vlaardingen kwam een groot terrein vrij aan de zuidkant van Scheveningen Haven. Vanaf 2008 is er gewerkt aan een visie op de ontwikkeling van dit deel van de haven in samenhang met het Noordelijk deel van de haven. In 2012 leidde dit tot een stedenbouwkundigplan. Hierin krijgt de visserij de ruimte om op het Noordelijk Havenhoofd, rond de 1e haven, zijn activiteiten uit te breiden. Tevens wordt dit deel beter aangesloten op de boulevard.

Aan de zuidkant ligt de 3e haven, waar Norfolk was gevestigd. Hier ontwikkelen we een levendig gebied voor wonen, werken en ontspannen. In deze haven kunnen zeezeilschepen, offshore-schepen e.d. afmeren. Tevens blijft het de thuishaven van Rijkswaterstaat. Aan de haven wordt bedrijfsruimte gerealiseerd, passend in een woonomgeving, voor havengerelateerde/maritieme bedrijfjes, maar ook voor horeca, dienstverlening e.d. De bedrijfsruimtes zullen variëren in hoogte en diepte. Boven de bedrijfunits worden woningen gerealiseerd. De combinatie van wonen en werken zal tot een levendige en sfeervol gebied leiden. Er is altijd wat te zien en te doen.

Drie woonsferen
Op De Zuid komen ongeveer 400 woningen. Kenmerkend zijn de drie verschillende woonsferen. Voor rustzoekers en natuurliefhebbers zijn er appartementen met uitzicht over de duinen, het strand en de zee. Wie juist wel van een beetje leven in de brouwerij houdt, zal gecharmeerd zijn van de appartementen met zicht op de dynamische haven. De ontwikkeling van de bedrijfsruimtes en woningen aan de Haven zal op korte termijn worden opgepakt.

In de beschutting van de appartementengebouwen liggen gezellige autoluwe binnengebieden met eengezinswoningen. Vanuit de woonstraten en pleintjes is op verschillende plekken zicht op de duinen en de haven. In dit buurtje kun je je eigen grondgebonden woning mee-ontwerpen. Heerlijke woningen voor een gezin en/of ideaal voor de combinatie wonen en werken aan huis.

Bouw eerste deelplan gestart
De Zuid wordt de komende jaren in verschillende fasen gerealiseerd. De bouw van het eerste deelplan ZuidDuin is reeds gestart. Dit plan bestaat uit 85 appartementen (52 koopappartementen en 33 vrije sector huurwoningen) met uitzicht op zee, strand en duinen en 14 eengezinswoningen in het beschutte, autoluwe binnengebied. De verwachte oplevering is in het 3e kwartaal van 2017.

Ga naar projectenwebsite www.dezuid.nl

Specificaties

Plaats: Scheveningen
Projectnaam: De Zuid (Norfolk)
Programma:
ca. 400 woningen (grondgebonden en appartementen)
3.800 m² commerciele (bedrijfs)ruimte
ca. 400 parkeerplaatsen
Locatie: Zuidelijk havenhoofd / Norfolk-locatie in Scheveningen-Haven
Architecten: LEVS, Marlies Rohmer, ONX, Broos de Bruijn, HOYT Architecten
Fase: In aanbouw / ontwikkeling
Partners: Malherbe de Juvigny Vastgoed B.V.
Type project: Woningen, Parkeren, diverse bedrijfsruimtes

Contactpersonen

Anne Ophoff 200X200
Anne Ophoff
, Development Manager
Tel. 06-10420939
anne.ophoff@mrpdevelopment.nl