Post Utrecht, Neude

Post Utrecht, Neude

Het oude postkantoor op de Neude in Utrecht is voor de inwoners van Utrecht een bekend en vertrouwd adres. Het postkantoor heeft het pand in 2011 verlaten en KPN is eind 2015 vertrokken. a.s.r., de eigenaar van het pand, wil dit pand niet alleen graag behouden, maar ook toegankelijk maken voor de inwoners van Utrecht. MRP Development heeft daarvoor in overleg met a.s.r. een concept opgesteld waarin het volgende centraal staat: winkelen, eten, drinken, ontmoeten, vergaderen. Aan de kant van de Neude - waaronder in de monumentale hal - zal de Centrale Bibliotheek van Utrecht worden gehuisvest. Enkele horecavestigingen zullen deel uitmaken van de bibliotheek. Aan de zijde van de Oudegracht en in het souterrain wordt een aantal prachtige (grote) winkels ondergebracht.

In de Utrechtse binnenstad vormt het postkantoor, met de statige uitstraling, een beeldbepalend element. Wat omvang betreft is het één van de grootste gebouwen in het centrum. Een gebouw dat haar Post-functie kwijt is geraakt. Dat biedt nieuwe kansen. Die liggen met name in de bijzondere kwaliteiten van het pand. Een voorbeeld hiervan is de originele centrale hal die in de plannen vanzelfsprekend gehandhaafd blijft.

Impressie Hal Bibliotheek November 2016

Het is 2019 en jij hebt zin om Utrecht in te gaan. Je parkeert je fiets in de zojuist geopende fietsenstalling in het souterrain van de nieuwe Post Utrecht, het voormalige postkantoor op De Neude. Verder de stad in is niet nodig. In het oude postkantoor op de Neude is namelijk een grote verscheidenheid aan winkels te vinden. Voor een ontspannend moment is er een café en een restaurant. Net als je besluit weg te gaan uit Post Utrecht, loop je langs de bibliotheek. Een kort bezoek wordt al snel een middag- en avondsessie. Je volgt een cursus en maakt een wandeling langs prachtige exposities. Als afsluiter proef en haal je wat lekkers bij de Foodmarkt. Want een mens moet toch eten. Post Utrecht, dat is genieten!

Ga naar projectenwebsite www.postutrecht.com voor meer informatie.

Specificaties

Plaats: Utrecht
Projectnaam: POST Utrecht
Programma:
Ca. 5.500 m² winkels
Ca. 9.000 m² Bibliotheek waaronder horeca en een auditorium
Ca. 1.000 m² fietsenstalling
Locatie: Stadscentrum
Architecten: Rijnboutt Stedenbouw en Landschap Architecten
Fase: In ontwikkeling
Investeerders: a.s.r. Nederland Vastgoed Maatschappij N.V.
Type project: Winkels, Horeca en Bibliotheek

Contactpersoon

Anne Ophoff 200X200
Anne Ophoff
, Development Manager
Tel. 06-10420939
anne.ophoff@mrpdevelopment.nl

Bekijk animatie