BREEAM drie sterren ontwerpcertificaat voor Catharinasteeg

09-06-2016

MRP Development heeft een BREEAM drie sterren ontwerpcertificaat nieuwbouw beoordeling ontvangen voor haar project de Catharinasteeg in Leiden. Het certificaat werd uitgereikt door DGBC tijdens de PROVADA. Het is het eerste BREEAM ontwerpcertificaat dat is uitgereikt aan MRP Development, dat onlangs a.s.r. vastgoed ontwikkeling overnam.

MRP Development is zeer content met de duurzaamheidsscore voor deze complexe binnenstedelijke ontwikkeling. Remco van der Heijden, development manager bij MRP: “Het is ons gelukt om de hoge duurzaamheidseisen toe te passen in een unieke binnenstedelijke (her-)ontwikkeling met een combinatie van monumenten en nieuwbouw en een mix van uiteenlopende functies. Dat bereik je alleen door gedurende het gehele ontwerpproces het behoud van monumentale waarden en een zo hoog mogelijke duurzaamheidsscore zorgvuldig te integreren. We hebben daarbij intensief samengewerkt met de Gemeente Leiden, het Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed en bouwhistorische onderzoekers”.

Het project in Leiden is voor MRP Development een schoolvoorbeeld van integrale duurzaamheid, waarbij de invulling echt iets moet toevoegen voor de stad en haar bewoners en bezoekers. Maarten Stam, development manager bij MRP: “Ook in die opzet slagen we. Een groot deel van de ruimten is inmiddels ingevuld met een mix van sterke en unieke formules, groot- en kleinschalig, ketens en lokale ondernemers, retail, horeca en mengvormen. De onlangs aangekondigde komst van leuke formules als Brownies&DownieS en Yoghurt Barn past perfect in het concept. De combinatie met het Catharinahof (de nieuwe binnentuin) en de Stadsgehoorzaal creëert een nieuwe bestemming in de binnenstad, die Leiden nog meer op de kaart zet”.

De nieuwe Catharinasteeg en Catharinabrug vormen tezamen dé nieuwe winkelverbinding in het hart van de binnenstad tussen de Haarlemmerstraat en de Breestraat. MRP Development realiseert hier 5.700 m² retail en horeca, deels over meerdere lagen. De nieuwe binnentuin is omgeven door horecaterrassen met ruimte voor culturele evenementen. Boven een deel van de winkels komen 18 sfeervolle appartementen in monumentale panden en 3 nieuwbouwappartementen. De monumentale panden worden gerenoveerd en gerestaureerd en veelal verweven met nieuwbouw.

Voor informatie over Catharinasteeg verwijzen wij u naar de website www.catharinasteeg.nl

Deel: