MRP Development ontwikkelt ruim 200 appartementen op Strijp-S

07-06-2016

Meijer Realty Partners (MRP) heeft op dinsdag 7 juni overeenstemming bereikt met de gemeente Eindhoven over de aankoop van een kavel bij Natlab op Strijp-S dat bestemd is voor de ontwikkeling en realisatie van circa 220 appartementen.

CEO Bart Meijer van MRP en wethouder Staf Depla (o.a. Spoorzone) ondertekenden dinsdagmiddag de koopovereenkomst met betrekking tot de woningontwikkellocatie Bouwveld F op Strijp-S. De transformatie van dit gebied startte al in 2006. Door de aantrekkelijke mix van functies is dit gebied inmiddels een van de meest populaire woon- en werkgebieden van Eindhoven.

Eerder werd op bouwveld F al de herontwikkeling van het monumentale Natlab-gebouw van Philips gerealiseerd. Inmiddels vormt dit een media-cluster waar onder andere film-/theaterhuis Plaza, filmplatform Broet, Baltan Laboratories (instelling op het snijvlak van kunst en technologie) en de VPRO hun activiteiten ontplooien. Op dit moment wordt de nieuwe vmbo/mbo locatie SintLucas gebouwd. Volgens planning verhuist de school in de zomervakantie van 2016 naar Strijp-S en krijgen 1900 leerlingen een mooi onderkomen, dat aansluit bij de creatieve bedrijvigheid in het gebied. De direct naastgelegen bouwkavel biedt ruimte aan ca. 220 appartementen, die de komende periode door MRP Development worden ontwikkeld en gerealiseerd. Naar verwachting komen de appartementen medio 2018 beschikbaar voor de verkoop en/of verhuur.

Strijp-S is in bouwvelden verdeeld. Bouwveld F is het enige bouwveld dat de gemeente nog bezat op Strijp-S. Door de herontwikkeling van Natlab (fase 1), de verkoop aan SintLucas (fase 2) en nu de verkoop aan MRP (3de en laatste fase) kan de grondexploitatie van bouwveld F op Strijp-S aan het einde van dit jaar worden afgesloten.

“Met de verkoop van deze kavel wordt voor de gemeente een belangrijke fase op Strijp-S afgerond”, aldus wethouder Depla. “Er willen veel mensen op Strijp-S wonen. We zijn dan ook blij dat we dat mede mogelijk kunnen maken. Samen met onze partners werken we ook in toekomst nauw samen om StrijpS een aantrekkelijk woon en werkgebied te maken waarin creativiteit, ondernemerschap en wonen elkaar aanvullen en samen aanvullen en samen zorgen voor een unieke woonomgeving".

Bart Meijer, CEO Meijer Realty Partners B.V.: “Met deze acquisitie op Strijp-S onderstrepen we onze ambities voor MRP Development. Wij zijn zeer verheugd dat wij, naast de bestaande portefeuille, dit prestigieuze binnenstedelijk project hebben weten te verwerven. Meijer Realty Partners laat hiermee zien slagvaardig en vol vertrouwen de groei van MRP Development te faciliteren.”

Meijer Realty Partners heeft met de overname van a.s.r. vastgoed ontwikkeling een belangrijke positie verworven op de Nederlandse ontwikkelmarkt. De ambities met het nieuwe bedrijf MRP Development worden nu verder geïllustreerd door middel van deze nieuwe acquisitie.

Over de koopsom worden geen details bekendgemaakt.

Deel: