Catharinasteeg in Leiden officieel geopend

14-11-2017

MRP Development, UBS Asset Management (UBS-AM) en Real Estate & Private Markets (REPM) hebben op 9 november de Catharinasteeg in Leiden officieel geopend. In het bijzijn van de retailers, de gemeente Leiden en andere belangstellenden. Hiermee is het lang gewenste ‘winkelrondje’ in het centrum gerealiseerd. Daar waar voorheen ‘één kilometer lang koopplezier’ te vinden was in de Haarlemmerstraat, is nu een complete winkelroute ontstaan. De officiële opening is gevierd met een vierdaags stadsfestival boordevol live muziek, theater, dans en kunst op verschillende podia en in etalages op de winkelroute.

Unieke mix monumenten en nieuwbouw
De Catharinasteeg bestaat uit tien winkel- en horeca units met in totaal circa 6.000 m² BVO en 20 veelal monumentale woningen. Het project biedt een unieke mix van monumenten en nieuwbouw. Maar liefst 13 rijks- en gemeentelijke monumenten zijn gerenoveerd en gerestaureerd en verweven met nieuwbouw. Hierdoor krijgt iedere winkel of horecagelegenheid een unieke sfeer. Niet in de laatste plaats door de wijze waarop de winkels door de retailers zijn afgebouwd en ingericht. In het winkelrondje is ook een nieuw hofje opgenomen: Het Catharinahof. Deze voorheen verborgen binnentuin is nu vrij toegankelijk voor het winkelend publiek.

Gevestigde namen
Naast gevestigde namen als H&M en Zara Home huisvest de Catharinasteeg ook bijzondere retailers zoals Via Mio en O Shop en nieuwe foodconcepten zoals Brownies & DownieS, Yoghurt Barn, Frietwinkel, Moscow at Sea en Barista Café. Vrijwel alle winkel- en horeca units, inclusief de erboven gelegen woningen, zijn ondertussen verhuurd.

Deel: