Volgend jaar is Post Utrecht klaar!

24-01-2018

Het oude postkantoor aan de Neude staat aan de vooravond van een gigantische verbouwing die ruim een jaar zal duren. Het iconische gebouw, bij veel Utrechters bekend en geliefd, was deze week voor het laatst toegankelijk voor publiek voordat het in 2019 weer opengaat als bibliotheek, foodmarkt, fietsenstalling en winkelgebied onder de naam Post Utrecht.

Het postkantoor sloot in 2011 al haar deuren en tot 2015 fungeerde het als telefooncentrale. Projectontwikkelaar Anne Ophoff, van MRP Development, gaf de laatste rondleiding door het pand. Na deze week gaat de aannemer weer volop aan de slag."Het wordt een hele klus', aldus Ophoff. "Wie echt iets indrukwekkends wil zien, moet komen kijken als we de hijskraan aan de gracht plaatsen. Omdat die er niet zelf op kan rijden, wordt hij door een andere hijskraan over het pand heen getild vanaf de Potterstraat."          

De Pers over Post Utrecht:
  
Post Utrecht1 (1)

Post Utrecht (1)

Deel: