Bouw Post Utrecht officieel van start

07-03-2018

De Utrechtse wethouder Jeroen Kreijkamp heeft samen met de directeuren Dick Gort van a.s.r. Vastgoed, Bart Meijer van MRP Development en Ton van Vlimmeren van de Bibliotheek Utrecht het officiële startsein gegeven van de bouw van Post Utrecht. 

Het voormalige postkantoor aan de Neude, in het hart van Utrecht, wordt omgebouwd tot een multifunctioneel complex waarin de nieuwe Centrale Bibliotheek, winkels, een foodmarkt, horeca en een fietsenstalling worden gevestigd. De bouwwerkzaamheden worden uitgevoerd door aannemer Burgland Bouw.

Post Utrecht (3)

Al in de zomer van 2017 is begonnen met de voorbereidende bouwwerkzaamheden in het monumentale pand. Sinds januari 2018 zijn de werkzaamheden ook aan de buitenzijde zichtbaar. Zo zijn er rondom het gebouw bouwhekken geplaatst en is de oude garage annex traforuimte gesloopt, zodat er ruimte ontstaat voor nieuwbouw op het binnenterrein gelegen aan de Oudegracht en een nieuwe gevel opgetrokken kan worden. Voordat er op het binnenterrein wordt gebouwd zal er eerst archeologisch onderzoek plaatsvinden. Om de werkzaamheden veilig te laten verlopen, is een veiligheidszone rond het pand aangebracht. Hierbinnen vinden de werkzaamheden plaats. Er wordt alles aan gedaan om de overlast tot een minimum beperkt te houden.

MRP Development heeft in overleg met a.s.r. Vastgoed door architectenbureau Rijnboutt een ontwerp laten maken waarin winkelen, eten, drinken, ontmoeten en vergaderen centraal staan. Fimek Estate adviseert a.s.r. Vastgoed daarbij op bouwtechnisch gebied. Post Utrecht zal uiteindelijk ruimte bieden aan 5.500 m2 winkels, 9.000 m2 Bibliotheek, waaronder horeca en een auditorium, en 1.000 m2 fietsenstalling.

Voor meer informatie zie www.postutrecht.com

Deel: