Terug

Catharinasteeg finalist ICSC European Shopping Centre Awards 2019!

04 maart 2019

MRP Development Project Catharinasteeg in Leiden is geselecteerd als finalist voor de ICSC European Shopping Centre Awards 2019!

Sinds 1977 reikt de Internationale Raad van Winkelcentra (ICSC) prijzen uit aan de meest opvallende nieuwe, gerenoveerde en gevestigde winkelcentra in Europa. Deze onderscheidingen worden erkend als de meest prestigieuze op het gebied van Europees winkelvastgoed.

MRP Development en Rijnboutt zijn verheugd dat winkelcentrum Catharinasteeg, op de Aalmarkt in Leiden, is geselecteerd als finalist voor de ICSC European Shopping Center Awards van 2019.

Vorig jaar won dit winkelcentrum al de NRW jaarprijs 2019, waarbij opgemerkt werd dat de uitmuntende transformatie van het winkelcentrum een grote bijdrage levert aan de stad en haar inwoners:

“De jury heeft grote waardering voor het teruggeven van deze historische locatie aan de inwoners en bezoekers van de stad Leiden. De ontwikkeling van dit stuk stad met een uitstekende mix van grote en kleine winkelunits, woningen en horeca is zeer geslaagd. [..] Met de ontwikkeling wordt goed ingespeeld op de trend waarin een compact kernwinkelgebied logisch onderdeel is van de stad als een geheel van verschillende functies, bezoek- en verblijfsdoelen. [..] Met dit project is niet altijd de makkelijkste weg bewandeld. Zichtbaar is het lef om historisch Leiden met het moderne stadsleven te verbinden. [..] Er is een hoogwaardig gebied ontstaan, zoals een retailontwikkeling hoort te bereiken.”

De prijswinnaars van de ICSC European Shopping Center Awards 2019 worden aangekondigd tijdens een speciale sessie op 10 april tijdens de Europese conferentie en tentoonstelling 2019 in Barcelona, ​​Spanje.