Terug

Overeenstemming over bouw woningen op Kruisvaartkade

29 maart 2018

Overeenstemming over de invulling van het bestemmingsplan Kruisvaartkade, Utrecht, maakt de bouw van 450 tot 600 nieuwe woningen mogelijk.

De gemeente Utrecht heeft met MRP Development en VORM Ontwikkeling overeenstemming bereikt over de invulling van de Kruisvaartkade te Utrecht. Het bestemmingsplan maakt de bouw van 450 tot 600 nieuwe woningen mogelijk.

Vlakbij het centrum van Utrecht, tussen de Kruisvaart en het spoor, ligt een terrein vol potentie om de visie ‘Healthy Urban Living’ van de stad Utrecht te verwezenlijken. Aansluitend op de Dichterswijk zal het project Kruisvaartkade in het teken staan van vergroening en duurzaamheid. Een compleet nieuw woongebied met een visie op de toekomst. Deze prachtige locatie aan het water met de Utrechtse binnenstad en het station Utrecht Centraal op loopafstand, biedt alle gewenste voorzieningen voor de toekomstige bewoners. Het bestemmingsplan en de exploitatieovereenkomst maken 450 tot 600 woningen in het project Kruisvaartkade mogelijk. Het woningbouwprogramma is zeer gedifferentieerd, waaronder 20% van het aantal woningen in het sociale huursegment en 75 woningen in het middeldure huursegment.

De Ontwikkelaars: “De ondertekening is een belangrijke stap, een prachtige mijlpaal voor verdere woningbouwontwikkeling op deze locatie. Fantastisch om hier met onze partners invulling aan te mogen geven!”