Terug

Update Post Utrecht

05 december 2018

Een overzicht van de werkzaamheden in hartje Utrecht.

Na de zomervakantie is er in hartje Utrecht veel werk verzet. Als u toevallig onlangs over de Oudegracht hebt gelopen, heeft u daar wellicht iets van gezien. Echter, de grootste voortgang vindt plaats binnenin het gebouw, uit het zicht. Om u een beeld te geven volgt hieronder een update van binnen en buiten.

Aan de Oudegracht is de nieuwbouw al goed te zien. Het souterrain, de begane grond en de eerste verdiepingsvloer zijn aangebracht. Aan de tweede verdiepingsvloer wordt gewerkt. Daarna wordt een staalconstructie geplaatst tot en met de dakvloer. De contouren van de nieuwbouw worden zo steeds beter zichtbaar.

In het bestaande gebouw worden sparingen gemaakt, bijvoorbeeld voor de roltrappen van de bibliotheek, en wordt veel staalconstructie aangebracht. In het souterrain tot en met de eerste verdieping wordt gewerkt aan de constructies in verband met de nieuwe functies in het gebouw. Op de derde verdieping zijn de ramen aangebracht in de kap. Dit biedt een mooi uitzicht op de stad en zorgt gelijk voor veel daglicht op de voormalige zolder. Tevens is hier het grootste deel van de plafonds al aangebracht. Inmiddels is ook gestart met het aanbrengen van plafonds op de tweede verdieping. De afbouw gaat van boven naar beneden.

Naast de bouwkundige werkzaamheden is het aanbrengen van de installaties een belangrijk onderdeel van de herontwikkeling van het pand. Hiermee maken we een enorme sprong in energiebesparing en duurzaamheid. De komende periode zullen luchtkanalen en de sprinklerleidingen worden gemonteerd.

Nachtelijke werkzaamheden
De bevoorrading geschiedt vanaf de Potterstraat. Alle materialen worden met de torenkraan de bouw in gehesen. Grote en zware stukken moeten op aanwijzing van de gemeente ’s nachts worden getransporteerd. Daar zijn met de gemeente afspraken over gemaakt. Wij doen er alles aan om te voorkomen dat omwonenden hier hinder van hebben. We kunnen dat echter niet helemaal uitsluiten.

Voor de maand december zijn deze nachtelijke werkzaamheden gepland:

  • In de nacht van 10 op 11 december 2018
  • In de nacht van 17 op 18 december 2018
  • In de nacht van 18 op 19 december 2018

In de week van Kerst en Oud & Nieuw ligt de bouw stil. Dus in week 52 en week 1 wordt er niet gewerkt en vindt er geen bevoorrading plaats.