Terug

Verkoop woningen ‘Frits’ op Strijp-S start na de zomer

31 juli 2018

De verkoop start met een feestelijk moment op donderdag 6 september in het NatLab, van 16.00 tot 20.00 uur.

Toren Frits is één van de vier delen van het project S-West in Eindhoven, gelegen naast de school SintLucas en achter het NatLab, tussen de Torenallee en de Kastanjelaan. Het naar Frits Philips genoemde appartementencomplex krijgt 87 koopwoningen op 19 bouwlagen met een totale hoogte van 65 meter.

MRP Development heeft bewust gekozen voor verkoop van de woningen aan particulieren, waar andere ontwikkelaars appartementenblokken aan beleggers verkopen voor de vrije sectorhuurmarkt. Makelaar Pieter van Santvoort juicht dat toe. “Eindelijk koopwoningen voor particulieren op Strijp-S. En dat zeg ik niet uit eigenbelang”, aldus Van Santvoort. ,,Langzaam maar zeker ontstaat er een beetje een juiste verhouding tussen huur- en koopwoningen op Strijp-S. Tot voor kort was er sprake van vooral sociale verhuur (in Space-S – red.), naast de vrije sector huur- en enkele koopwoningen in de complexen aan het spoor.”

De drie andere, lagere gebouwen van S-West krijgen huur en/of koopwoningen: Frederik (97 huurappartementen van 60 tot 230 vierkante meter), Maria (26 huur of koop, wordt later bepaald) en Benjamin (29 huur of koop). Ook dat zijn namen uit de Philipsfamilie. Onder de gebouwen komt een parkeergarage, erachter een binnentuin en op de begane grond 750 vierkante meter bedrijfsruimte.

De bouw van Frits start in het voorjaar van 2019, zodat de oplevering verwacht wordt in 2021. De verkoop start met een feestelijk moment op donderdag 6 september in het NatLab, van 16.00 tot 20.00 uur. Meer informatie is te vinden op www.s-west.nl