Terug

AMST – Amsterdam

  • De woningen zullen in 2022 worden opgeleverd.
  • Op straatniveau komen verschillende maatschappelijke- en commerciële voorzieningen
  • Op de daken van de twee gebouwen en in de gezamenlijke tuinen komen een toekomstbestendige waterberging en water-hergebruikmethodes

Contactpersoon

AMST – een plek om te wonen. Met uitzicht over de Amstel leef je in een oase van rust centraal in de levendige metropool Amsterdam.

AMST ligt tegenover het Amstelstation in Amsterdam waar 200 huurwoningen in 2022 worden opgeleverd. Hier kun je het echte Amsterdamse stadsleven, de Mercado-supermarkt, restaurants en winkels in de buurt ervaren. De architectuur is gebaseerd op de Chinese Hakka-levende cultuur, bekend om een ​​warme en zorgzame gemeenschap. Het gebouw is duurzaam met een elegante combinatie van beton, hout en glas.

Van de woningen, verdeeld over twee gebouwen, is ongeveer 80% bestemd voor middeninkomens, 20% zijn woningen in de vrije huursector. Een deel van de middensegment huurwoningen is bovendien geschikt voor grotere gezinnen dankzij een gemiddelde woninggrootte van 140 m2. Op souterrain- en straatniveau komen verschillende maatschappelijke- en commerciële voorzieningen.

Een belangrijk onderdeel van het plan van MRP Development betreft een bijzonder waterbergingsconcept. Op de daken van de twee gebouwen en in de gezamenlijke tuinen komen diverse retentiebekkens en water-hergebruikmethodes, voor bijvoorbeeld het doorspoelen van de toiletten.

Het plan wordt in nauwe samenwerking met o.a. VenhoevenCS en Fakton Capital  verder uitgewerkt.