Terug

Kruisvaartkade – Utrecht

  • Stadswoningen variërend van 160 tot 220 m2
  • Appartementen variërend van 40 tot 150 m2

Bekijk de website
Contactpersoon

Het project Kruisvaartkade omvat circa 600 woningen, waarvan in ieder geval 20% sociale woningbouw is en 75 woningen in het middenhuursegment vallen. De rest van het plan omvat vrije sector koopwoningen. 

Langs de Kruisvaart staan de eengezinswoningen, zodat het qua bouwhoogte aansluit op de bestaande bebouwing in de Dichterswijk. De Kruisvaartkade wordt geheel gasloos en heeft als ambitie energieneutraal te zijn.

De Kruisvaartkade is naast een ideale plek om te wonen ook een plek waar dienstverlenende bedrijven, horeca en een short stay formule zich kunnen vestigen. Ook de bereikbaarheid is uitstekend. Voor fietsers en voetgangers zijn drie toegangen: via de Jan van Foreestraat, de te renoveren hefbrug en de nieuw aan te leggen verbinding bij de Da Costakade langs het Trimbos-instituut. Het gebied is voor autoverkeer bereikbaar via de Jan van Foreestraat en parkeren kan ondergronds. Het bestemmingsplan Kruisvaartkwartier maakt tevens een volgende stap voor het buurtinitiatief ‘Ringpark Dichterswijk’ mogelijk door een groene route langs de Kruisvaart te realiseren.