Terug

Osdorpplein

  • Meervaart-locatie: circa 39.000 m2 bvo
  • De Os (Fly-Inn & Woonzorgblok): circa 12.000 m2 bvo
  • SDK (retail en wonen): circa 66.000 m2 bvo

Contactpersoon

Het centrum van Osdorp groeit, verbetert en wordt hét centrum van Amsterdam Nieuw-West. Er komen meer winkels, betere pleinen, meer restaurants, terrassen en vrijetijdsvoorzieningen. Ook worden er een flink aantal nieuwe woningen gebouwd.

Het vernieuwingsgebied Centrum Nieuw-West ligt tussen de Sloterplas, het Osdorpplein, de L. van Sonsbeeckstraat, Hoekenes en het Hoekenespad. Het project van MRP Development bestaat uit drie locaties:

  1. SDK locatie
  2. De Os
  3. (een gedeelte van) De Meervaart

MRP Development zal met deze drie projecten bijdragen aan het upgraden van het Osdorpplein. Op de SDK locatie zullen woningen, 350 parkeerplaatsen en retail ontwikkeld worden. De locatie ‘De Os’ wordt gedeeltelijk behouden, waaronder de huidige woonzorgwoningen. De straat komt een stuk naar voren te liggen, met daaraan een levendige winkelstraat met horeca, retail, een paviljoen en de ingang van de nieuwe Stadsloketten. De Meervaartlocatie bestaat uit het ontwikkelen van een hotel, retail, leisure en zal samen met de locatie De Os bijdragen aan een nieuwe winkellocatie.