Terug

Post Utrecht – Utrecht

  • Circa 5.500 m2 winkels, 9.000 m2 bibliotheek, 1.000 m2 fietsenstalling
  • In 2019 is de verwachte oplevering
  • Enkele horecavestigingen zullen deel uitmaken van de bibliotheek

Bekijk de website
Contactpersoon

In de Utrechtse binnenstad vormt het postkantoor een beeldbepalend element. Wat omvang betreft is het één van de grootste gebouwen in het centrum. Een gebouw dat haar Post-functie is kwijtgeraakt, maar nieuwe kansen biedt. Die kansen liggen met name in de bijzondere architectuur van het pand, zoals de originele, centrale hal die in de plannen vanzelfsprekend gehandhaafd blijft.

Het postkantoor sloot in 2011 al haar deuren en tot 2015 fungeerde het als telefooncentrale. Om het pand te behouden, en toegankelijk te maken voor de inwoners van Utrecht, heeft MRP Development onder de naam ‘Post Utrecht’ een concept ontwikkeld waarin het volgende centraal staat: winkelen, eten, drinken, ontmoeten en vergaderen.

Aan de kant van de Neude – waaronder in de monumentale hal – zal de Centrale Bibliotheek van Utrecht worden gehuisvest. Enkele horecavestigingen zullen deel uitmaken van de bibliotheek. Aan de zijde van de Oudegracht en in het souterrain wordt een aantal prachtige (grote) winkels ondergebracht.