Terug

Post Utrecht – Utrecht

  • Circa 5.500 m2 winkels, 9.000 m2 bibliotheek, 1.000 m2 fietsenstalling
  • In 2019 is de verwachte oplevering
  • Enkele horecavestigingen zullen deel uitmaken van de bibliotheek

Bekijk de website
Contactpersoon

Post Utrecht, het voormalige postkantoor, ligt in het hart van de binnenstad. Het is een aantal jaar niet toegankelijk geweest voor het publiek, maar heeft  een bijzondere transformatie ondergaan met een nieuwe multifunctionele bestemming.  En hierbij is de bijzondere architectuur en de imponerende hal behouden.

Het postkantoor sloot in 2011 haar deuren en tot 2015 fungeerde het als telefooncentrale. Om het pand te behouden, en toegankelijk te maken voor de inwoners en bezoekers van Utrecht, heeft MRP Development onder de naam ‘Post Utrecht’ een concept ontwikkeld waarin winkelen, eten, drinken, ontmoeten en vergaderen centraal staat.

Op 12 februari 2020 opende Albert Heijn haar deuren. In de komende maanden wordt dit opgevolgd door Bever, Broese Boekverkopers, Søstrene Grene, de nieuwe Bibliotheek Neude met auditorium, brasserie en koffielounge en een nieuwe grote fietsenstalling.  Om het aanbod zo goed mogelijk toegankelijk te maken, heeft het gebouw verschillende ingangen gekregen aan de Oudegracht, de Potterstraat en de Neude.

Aan de kant van de Neude – waaronder in de monumentale hal – zal de Centrale Bibliotheek van Utrecht worden gehuisvest. Enkele horecavestigingen zullen deel uitmaken van de bibliotheek. Aan de zijde van de Oudegracht en in het souterrain wordt een aantal prachtige (grote) winkels ondergebracht.

De transformatie van het voormalige postkantoor aan de Neude naar Post Utrecht is een project van a.s.r. real estate en MRP Development in samenwerking FiMek Estate voor het projectmanagement, Rijnboutt architecten en aannemer Burgland Bouw.