Terug

S-West – Eindhoven

  • Vier gebouwen met echte Philips-namen: Benjamin, Maria, Frederik en Frits
  • Tweekamerappartementen van 50 m2 tot riante penthouses van 200 m2
  • Op 20 minuten van het centrum van Eindhoven

Bekijk de website

Naast het Philips NatLab en in het hart van Strijp-S verrijst  het project S-West. Een combinatie van wonen en werken in vier gebouwen op het voormalige Philips-terrein in Eindhoven.

Tientallen jaren was Strijp-S een afgesloten bastion waar Philips de scepter zwaaide, achter slagbomen en hekken. Er werden apparaten, glas, karton en Philite (het eigen Philips-bakeliet) geproduceerd en onderdelen opgeslagen. De vele bedrijfsgebouwen van toen zijn goeddeels bewaard gebleven en hebben een tweede leven gekregen. Er wordt nu volop in gewerkt, gewoond, gesport, gewinkeld, genoten en geleefd.

In het hart van Strijp-S aan de Torenallee en de Ingenieur Kalffstraat ontwikkelt MRP Development vier individueel vormgegeven gebouwen. Zij zullen als eerbetoon échte Philipsnamen dragen: Benjamin, Maria, Frederik en Frits. Samen bieden ze 235 appartementen, variërend van tweekamerappartementen van zo’n 50 vierkante meter tot riante penthouses van ruim 200 vierkante meter, en rond de 900 vierkante meter aan bedrijfsruimte.