Terug

AnnA – Den Haag

  • Dé plek voor co-living en co-working
  • Oppervlakte ca. 68.925 m²
  • Ontworpen door architect Herman Hertzberger en in 1990 opgeleverd.

Bekijk de website
Contactpersoon

 

AnnA,  het voormalig ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, ligt direct tegenover treinstation Laan van NOI. Het wordt de komende 5 jaar dé plek in Nederland waar Sociaal & Zaken hand in hand gaan.

Een deel van het pand is veranderd een co-working space, waar sociale ondernemers, maatschappelijke organisaties en creatieve initiatieven samen met statushouders en buurtbewoners een bruisende community vormen. En bij de Horeca Academie kan je niet alleen lekker lunchen of dineren, een event of vergadering verzorgen ze ook.

En er is ruimte voor innovatieve start-ups op het gebied van onder andere cyber security. In juni 2019 is The Hague Tech, de grootste tech community van Den Haag, gestart in SoZa . Het pand zal de komende jaren tevens een hoofdrol spelen bij de ontwikkeling van het stationsgebied Laan van NOI en eveneens een sterke push geven aan het CID (Central Innovation District), het economisch en innovatieve hart van Den Haag.

Hier wonen statushouders in een co-living formule samen wonen met jonge Hagenaars. En door statushouders en Hagenaars te mixen, is het idee dat de nieuwkomers sneller hun plek vinden in de Haagse samenleving. Professionals die ook in het pand werken helpen de statushouders om hun leven weer op orde te krijgen op het gebied van werk, onderwijs, vrienden en taal. Dit wordt ook wel de Haagse aanpak genoemd.

MRP SoZa BV is eigenaar van AnnA – SoZa en is een samenwerking van MRP Development en VORM. Het consortium is verantwoordelijk voor de herontwikkeling van het pand.