Samenwerking MRP en Heddes Bouw & Ontwikkeling

BlokkenBC_birds eye view_VenhoevenCS.jpg

MRP heeft overeenstemming bereikt met Heddes Bouw & Ontwikkeling voor de realisatie van de bouw van het nieuwbouwproject AMST tegenover het Amstelstation in Amsterdam. AMST is een duurzame en mixed-use ontwikkeling en maakt betaalbaar wonen voor middeninkomens in het centrum van de levendige metropool Amsterdam mogelijk.

AMST - Betaalbare woningen

Van de woningen, verdeeld over 2 gebouwen, is 80% bestemd voor middeninkomens en 20% zijn woningen in de vrije huursector. Een deel van het middensegment huurwoningen is geschikt voor grotere gezinnen met een woninggrootte boven de 100 vierkante meter. Bart Meijer, CEO MRP:  “AMST is een belangrijk mix-use project waarmee we met de Gemeente Amsterdam de uitdaging zijn aangegaan om betaalbare woningen voor mensen met een gemiddeld inkomen in het centrum van Amsterdam mogelijk te maken. Wij zijn dan ook verheugd dat we met Heddes Bouw & Ontwikkeling de bouw van AMST kunnen realiseren. In ons nieuwbouwproject The Hub op het Osdorpplein in Amsterdam Nieuw-West werken we al met veel plezier samen.”

 

AMST - Duurzaam ontwerp

AMST is ontworpen door VenhoevenCS architecture+urbanism en is gebaseerd op de principes van de Chinese Hakka-cultuur, die bekend staat om haar ommuurde wooneenheden met houten binnengevels rondom een hof met gemeenschappelijke voorzieningen. Er is comfort van modern en duurzaam leven met het gemak van een levendige en stedelijke levensstijl. De binnenhoven worden een oase van rust met veel groen en hout. Alle daken van de energiezuinige gebouwen worden ingezet om op een innovatieve manier regenwater te bergen dat vervolgens wordt gebruikt in een grijs water systeem. Niels Doodeman, Heddes Bouw & Ontwikkeling: “De samenwerking met MRP is op basis van vertrouwen en wij hebben dezelfde passie om voor mensen een mooie duurzame plek te realiseren. De bouwopgaven in de stedelijke omgeving vragen een goed doordacht plan om de logistieke uitdagingen aan te gaan. Wij zijn gewend te bouwen in het centrum van grote steden als Amsterdam


AMST - Mixed-use

AMST ligt centraal tegenover het Amstelstation, vlakbij Amsterdam Airport Schiphol en verschillende uitvalswegen. Het wordt een dynamische plek voor wonen, werken, ontmoeten en relaxen. De stedelijke plint omvat een supermarkt, horeca, een foodmarkt, broedplaats en voorzieningen voor ondernemers.

www.amst.amsterdam.nl

 

--- EINDE PERSBERICHT  ---

Previous
Previous

Start bouw AMST

Next
Next

MRP welcomes Reynout Vroegop as CFO