Start bouw AMST

Niels Doodeman en Bart Meijer

Bart Meijer (CEO MRP) en Niels Doodeman (Directeur Heddes Bouw & Ontwikkeling) kondigen vandaag de officiële start bouw aan van het nieuwbouwproject AMST tegenover het Amstelstation in Amsterdam. AMST is een duurzame, mixed-use ontwikkeling en maakt betaalbaar wonen voor middeninkomens in de levendige metropool Amsterdam mogelijk.

AMST - Betaalbare woningen

Van de 252 woningen, verdeeld over 2 gebouwen, is 80% bestemd voor middeldure huurwoningen en 20% zijn woningen in de vrije huursector. Een deel van het middensegment huurwoningen is geschikt voor grotere gezinnen met een woninggrootte boven de 100 vierkante meter, wat vrij uitzonderlijk is in Amsterdam.

 Bart Meijer, CEO MRP:  “Vandaag starten we officieel met de bouw van het nieuwbouwproject AMST. Deze opvallend duurzame mixed-use nieuwbouwontwikkeling past goed bij MRP, waar kwaliteit en innovatie belangrijke pijlers zijn. Met de realisatie van AMST maken MRP en de gemeente Amsterdam de ambities waar om betaalbare woningen te realiseren voor mensen met een gemiddeld inkomen centraal gelegen in Amsterdam. Wij zijn verheugd dat we met Heddes Bouw & Ontwikkeling de bouw van AMST kunnen realiseren. Een betrouwbare partner waar we letterlijk op kunnen bouwen en waar we al prettig mee samenwerken voor ons nieuwbouwproject The Hub op het Osdorpplein in Amsterdam Nieuw-West”.

 AMST - Duurzaam ontwerp

AMST is ontworpen door VenhoevenCS architecture+urbanism en is gebaseerd op de principes van de Chinese Hakka-cultuur, die bekend staat om haar ommuurde wooneenheden met houten binnengevels rondom een hof met gemeenschappelijke voorzieningen. Er is comfort van modern en duurzaam leven met het gemak van een levendige en stedelijke levensstijl. De binnenhoven bieden een oase van rust met veel groen en hout. Alle daken van de energiezuinige gebouwen worden ingezet om op een innovatieve manier regenwater te bergen dat vervolgens wordt gebruikt in een grijs water systeem.

Niels Doodeman, Directeur Heddes Bouw & Ontwikkeling: “MRP en Heddes Bouw & Ontwikkeling delen dezelfde passie om voor mensen een mooie duurzame plek te realiseren. De bouwopgaven in de stedelijke omgeving vragen een goed doordacht plan om de logistieke uitdagingen aan te gaan. Wij zijn gewend te bouwen in het centrum van grote steden als Amsterdam en kijken ernaar uit om nu ook officieel te gaan beginnen”.

 AMST – Award winnende mixed-use nieuwbouwontwikkeling

AMST ligt op een prachtige plek centraal tegenover het Amstelstation, vlakbij Amsterdam Airport Schiphol en verschillende uitvalswegen. Het wordt een dynamische plek om te wonen, werken, elkaar te ontmoeten en te ontspannen. De stedelijke plint omvat een JUMBO supermarkt, horeca, een foodmarkt, broedplaats en voorzieningen voor ondernemers. Eind 2020 won MRP met AMST de Mixed Use Development Award, uitgereikt door de European Property Awards. www.amst.amsterdam

 

--- EINDE PERSBERICHT  ---  

VOOR DE REDACTIE

 Over MRP

MRP is een ondernemende ontwikkelaar en investeerder in vastgoed. Wij onderscheiden ons onder meer door het aangaan van complexe projecten in grootschalige stedelijke gebiedsontwikkelingen waarbij expertise en innoverend ondernemerschap van belang zijn. MRP is een snelgroeiend bedrijf met als fundament een familiebedrijf met ruim 100 jaar vastgoedervaring. Wij zijn een vastgoedontwikkelaar met toonaangevende projecten en een vernieuwende visie op vastgoed. Met een bevlogen en energiek team brengen wij dagelijks werelden bij elkaar. Wij ontwikkelen buurten en leefomgevingen tot toekomstbestendige steden. De ontwikkelportefeuille omvat inmiddels zo’n 1.500.000 m² vastgoed. www.mrpdevelopment.nl

Voor meer informatie, het opvragen van beeldmateriaal of interviewverzoeken kunt u contact opnemen met:

Marja van Reijn, Marketing & Communicatie Manager

Marja.van.reijn@mrpdevelopment.nl | tel: 06 38 68 64 85 

Previous
Previous

MRP sells 6000 m2 real estate in Assen

Next
Next

Samenwerking MRP en Heddes Bouw & Ontwikkeling